Розгляд апеляції на вирок Луценку перенесли на завтра

15 Травня 2012, 18:38

На засіданні у вівторок, 15 травня,на стадії дебатів виступили захисники Луценка Олексій Баганець та Ігор Фомін.

Вони заявили, що підтримують заявлені ними апеляції й попросили суд задовольнити їх, скасувавши вирок суду першої інстанції, а справу закрити на підставі відсутності в діях Луценка складу злочину.

Адвокати обґрунтували апеляції цілою низкою порушень, допущених, на їхню думку, під час розгляду справи Луценка Печерським райсудом.

Зокрема, вони звернули увагу суду на неповноту проведеного судового слідства в справі, можливу упередженість екс-міністра, що головував у справі, судді Печерського райсуду Сергія Вовка у зв'язку з розслідуванням прокуратурою кримінальної справи проти нього, а також на те, що вирок ґрунтується на доказах досудового, а не судового слідства, як того вимагає процесуальне законодавство.

Початок засідання призначений на10:00.

Будуть продовжені дебати.

Нагадаємо, 12 березня захисник Луценка Ігор Фомін в Апеляційний суд Києва подав скаргу на вирок екс-міністру. Таку ж скаргу раніше подала дружина Луценка Ірина та інший його захисник Олексій Баганець.

27 лютого Печерський райсуд Києва засудив екс-міністра до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав його винним у здійсненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків) і частиною 5 статті 191 (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу.