Азаров поїхав до Брюсселя обговорювати подальшу співпрацю з ЄС

15 Травня 2012, 09:39

Після прильоту до Брюсселя Азаров проведе зустріч із високим представником ЄС, віце-президентом Європейської комісії із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Після цього український прем'єр візьме участь у засіданні Ради з питань співробітництва "Україна-ЄС".

У ході засідання планується обговорити актуальні питання двостороннього співробітництва, зокрема підготовку угоди про асоціацію України з ЄС, торгово-економічне співробітництво і питання міграційно-візового діалогу.

Сторони також планують обмінятися думками щодо політичної й економічної ситуації в Україні, а також питаннями регіонального й міжнародного співробітництва.

За підсумками засідання планується спільна прес-конференція Азарова, міністра закордонних справ Данії Віллі Сьовндаля й комісара ЄС із питань розширення і європейської політики Штефана Фюле.

Після засідання Азаров і Фюле проведуть двосторонню зустріч.

Увечері прем'єр проведе зустріч із представниками європейського бізнесу, а також у нього відбудеться робоча вечеря з керівництвом політичної групи Європейського парламенту "Прогресивний альянс соціалістів і демократів".

Вранці 16 травня український прем'єр візьме участь у конференції на тему "Україна і ЄС – яке майбутнє?" у Європейському парламенті.Після конференції Азаров дасть інтерв'ю європейським виданням LaTribuneі та FinancialTimes.

Крім того, у середу прем'єр проведе зустріч із президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем, після якої планується їхній спільний вихід до преси.

До складу офіційної делегації України поряд із прем'єром також входять представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв, посол України в Бельгії Ігор Долгов, урядовий уповноважений із європейської інтеграції Валерій П'ятницький і депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Леонід Кожара.

Нагадаємо, остання рада співробітництва "Україна – ЄС" проходила у Люксембурзі 15 червня 2010 року.Раніше цей захід був щорічним.

Як заявила напередодні Кетрін Ештон, ЄС сподівається, що Азаров привезе до Брюсселя новини, які дадуть можливість продовжувати діалог з Україною.