Суд у справі Пукача продовжить допитувати важливого свідка 16 травня

14 Травня 2012, 18:36

«Сьогодні ми допитали чергового свідка – колишнього співробітника Головного управління кримінального розшуку МВС України. З'ясовували обставини контролю з боку Пукача того, щоб не було виявлено, які саме співробітники міліції були причетні до незаконного зовнішнього спостереження за Гонгадзе», – розповіла представник інтересів у суді вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

Теличенко наголосила, що свідчення цього свідка дуже важливі. «Те, що минуло багато років з моменту скоєння злочину, зумовило те, що свідок багато чого не пам'ятає – зараз у нього менше страхів, через що у нас була можливість встановити такі деталі, які не були встановлені раніше», – зазначила Теличенко.

За словами адвоката, в середу, 16 травня, суд продовжить допит цього свідка.

Нагадаємо, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не поховано, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

Пукач тривалий час знаходився в розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе. Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.