Депутати Ради вдвічі перевищили витрати на користування залами офіційних делегацій

14 Травня 2012, 16:09

«Відповідно до закону народний депутат на території України має право безкоштовного користування залами офіційних делегацій аеропортів та аеровокзалів, залізничних вокзалів і станцій, морських та річкових вокзалів і портів», – ідеться в листі.

«Це право поширюється на особу, яка супроводжує народного депутата – інваліда I групи, а також на членів сім'ї народного депутата (дружину, чоловіка, дітей, батьків), у разі якщо вони перебувають у зазначених залах разом із народним депутатом».

Як сказано у відповіді Зайчука, видатки на виконання зазначеної статті 2011 року склали 1 мільйон 604 тисячі 800 гривень.

В перерахунку на кожного з 450 депутатів це складає 3 тисячі 566 гривень.

Водночас кошторисом Верховної Ради на 2011 рік передбачалося лише 1 700 гривень кожному депутату на користування залами офіційних делегацій.

Користування залами офіційних делегацій передбачає, що депутат очікує посадку на свій рейс у окремому комфортному приміщенні, після чого його доставляють у спеціальному автобусі прямо до трапу літака.

Нагадаємо, апарат Верховної Ради витратив на забезпечення своєї діяльності в 2011 році 897,5 млн грн при передбачених у державному бюджеті на 2011 рік 911,7 млн грн.