У столицю Північного Лівану ввели війська через міжконфесійні заворушення

14 Травня 2012, 08:18

Запекла перестрілка відбулася 13 травня в одному з міських районів між активістами радикальних сунітських угрупувань та членами просирійської меншини алавітів. Двоє людей, у тому числі офіцер ліванської армії, загинули. Близько десяти поранені.

Зіткнення почалися напередодні, коли молоді люди, які підтримують сирійську опозицію в протистоянні з президентом Асадом, зібралися біля південних воріт Тріполі.

Вони попрямували до місцевого відділення Сирійської соціальної націоналістичної партії, яка підтримує офіційний Дамаск. Мітингуючи вимагали звільнити одного з активістів, заарештованого за підозрою в терористичній діяльності в Сирії. У відповідь армія відкрила вогонь.

Війська в столицю Північного Лівану спрямовані на вимогу прем'єр-міністра Наджиба Мікаті.

Армія намагається розвести протиборчі сторони і не дати виникнути новому вогнищу міжконфесійного насильства.

За останній рік в Лівані помітно посилилася внутрішньополітична напруженість. Уряд Мікаті проводить політику невтручання в справи сусідньої країни, тоді як опозиційний сунітський лідер Саад Харірі виступає на підтримку противників президента Асада.

Як повідомлялось, 9 травня президент США Барак Обама продовжив дію введених у 2004 році санкцій відносно Сирії , оскільки, крім збройного придушення опозиції в середині країни, сирійський режим перешкоджає ефективному функціонуванню уряду Лівану, а також прагне отримати хімічну та біологічну зброю і підтримує терористичні організації.

Читайте також Утікачі Сирійської весни: режим Башара Асада не має шансів вижити

Позначки: