Фірташ пояснив, від чого залежить його майбутнє

12 Травня 2012, 13:24

«Я сподіваюся, що у титановій галузі, зокрема в металургії, ми будемо другими, в крайньому випадку – третіми. Думаю, для нас це буде велика перемога. Складно боротися з такими технологічно потужними країнами, як США, Росія, Китай. Але ми будемо це робити. Це те, чого ми можемо досягти, піднявши тим самим планку Україна як держави»,  – сказав Фірташ.

За його словами, для розвитку української титанової індустрії необхідно створити вертикально-інтегрований титановий холдинг.

«Я абсолютно не сумніваюся, що чим швидше буде створений вертикально-інтегрований титановий холдинг, тим краще для України», – підкреслив бізнесмен.

Він зазначив, що готовий інвестувати в розвиток титанової галузі України $2,4-2,7 мільярда.

За словами Фірташа, Україна має великі перспективи саме на ринку титанової продукції. Найбільші світові авіакосмічні корпорації Boeing і Airbus розвиваються і створюють попит на титан.

«Я впевнений, що титан – це майбутнє. І я впевнений, що в найближчому майбутньому буде дефіцит титанової продукції. Зараз чотири учасники воюють за цей ринок: Китай, Росія, Казахстан, США. А нас там чомусь немає! України може зайняти на цьому ринку друге місце», – підкреслив Фірташ.

Як повідомлялось, у квітні президент Віктор Янукович увів до складу комітету з економічних реформ голову Національної тристоронньої соціально-економічної ради, голову ради Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, Янукович створив комітет з економічних реформ у лютому 2010 року і очолив його.

17 лютого Янукович призначив бізнесмена Фірташа головою Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

Позначки: