У Єгипті вперше в історії відбулися теледебати кандидатів у президенти

10 Травня 2012, 22:40

При організації дебатів затвердили жорсткі правила. Так, у кожного кандидата є лише дві хвилини для відповіді на питання, однак дозволяється коментувати відповіді опонента, а також задавати опоненту по одному запитанню в кінці кожної половини дебатів. Перша половина дебатів була присвячена погляду кожного кандидата на конституцію країни і повноваження президента, друга – передвиборній платформі, а також проблемам юриспруденції, безпеки та інших питань. Пізніше у теледебатах візьмуть участь й інші кандидати в президенти.

Як повідомлялося раніше, сили безпеки Єгипту розігнали кілька тисяч демонстрантів, що мітингували біля будівлі міністерства оборони в Каїрі 5 травня.

Учасники протестів звинувачують правлячу військову раду в організації цих зіткнень. Крім того, демонстранти повторили вимогу передати владу в країні цивільному уряду негайно, не чекаючи результатів президентських виборів.

Державне телебачення Єгипту поклало провину за безлад на рух "Брати мусульмани", незважаючи на те, що лідери угрупування ісламізму закликали своїх прихильників утриматися від заворушень.

Нагадаємо, перший тур президентських виборів відбудеться 23 і 24 травня. На посаду глави держави претендують 13 кандидатів.