Клюєв: Змішування спорту і політики не дозволить вирішити жодного політичного питання

10 Травня 2012, 14:05

«Я категорично проти будь-яких політичних спекуляцій навколо проведення європейського чемпіонату з футболу. Змішування спорту і політики не дозволить вирішити жодного політичного питання, а може лише затьмарити радість проведення змагань, на які чекають мільйони вболівальників. Ніколи тиск та ультиматуми не приносили конструктивного результату. Спорт повинен об'єднувати Європу, а не роз'єднувати її», – сказав секретар РНБО.

Клюєв також підтримав позицію президента Польщі Броніслава Коморовського. За його словами, така позиція свідчить про послідовний курс Варшави на забезпечення стратегічного партнерства з Києвом. Він такожзаявив, що конструктивна позиція керівництва Польщі, а також Чехії та Словаччини, відповідає загальноєвропейським інтересам.

Нагадаємо, 9 травня президент Польщі Броніслав Коморовський під час телефонної розмови з Януковичем закликав його знайти спосіб вирішення справи Тимошенко.

Крім того, прес-секретар Коморовського повідомила, що він може приїхати в Україну до початку фіналу Євро-2012, якщо такий візит міг би допомогти вирішенню справи Тимошенко.

Минулого тижня Коморовський закликав українську владу внести такі зміни в національне законодавство, котрі б унеможливили кримінальне переслідування за політичні рішення.

Натомість МЗС Німеччини поширило повідомлення, що продовжує вважати чемпіонат Європи з футболу 2012 року, проведення якого заплановане в Україні й Польщі, гарним приводом для зовнішнього тиску на владу України з метою змусити їх знайти прийнятне для Європейського Союзу рішення щодо справи колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.