МЗС України подякувало “справжньому другу” з Польщі за рішучу підтримку

10 Травня 2012, 13:30

«Справжній друг нашої держави, Броніслав Коморовський в черговий раз продемонстрував і глибоке розуміння всіх особливостей процесів внутрішнього розвитку України, і щиру підтримку її євроінтеграційних прагнень», – сказано у повідомленні.

«Ми поділяємо заклик польського президента щодо необхідності реформування українського законодавства в напрямі наближення його до європейських стандартів», – заявили у відомстві.

«Саме тому з ініціативи президента та уряду України лише за останній місяць були ухвалені новий Кримінально-процесуальний кодекс, нова редакція Закону «Про громадські об'єднання», підготовлено зміни до Закону «Про доступ до публічної інформації», які ще більше розширюють можливості громадян у контролі за діями влади. Відповідні реформи проводитимуться і надалі», – запевнили в МЗС.

«Ми вдячні Броніславу Коморовському за рішучу підтримку нашої позиції щодо помилковості закликів до бойкоту Євро-2012», – відзначили у відомстві.

У МЗС наголосили, що «якісне, позбавлене штучної політизації проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі – це те, на що очікують сотні мільйонів вболівальників на всьому континенті. І ніхто не має права робити цю велику мрію заручником швидкоплинних політичних обставин».

«Своїм зверненням президент Польщі ще раз підтвердив, що його країна є послідовним, надійним партнером і союзником України, а її громадяни та еліта чітко усвідомлюють значення демократичної, успішної, європейської України для геополітичного майбутнього всього континенту», – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 9 травня президент Польщі Броніслав Коморовський під час телефонної розмови з Януковичем закликав його знайти спосіб вирішення справи Тимошенко.

Крім того, прес-секретар Коморовського повідомила, що він може приїхати в Україну до початку фіналу Євро-2012, якщо такий візит міг би допомогти вирішенню справи Тимошенко.

Минулого тижня Коморовський закликав українську владу внести такі зміни в національне законодавство, котрі б унеможливили кримінальне переслідування за політичні рішення.