Янукович взяв під свій контроль закордонні контакти кількох Нацкомісій

8 Травня 2012, 16:44

Відомства зобов'язані погоджувати із Президентом також участь у міжнародних конференціях, сесіях органів міжнародних організацій, засіданнях міжурядових комісій і інших органів, у тому числі закордонні відрядження глав національних комісій.

Крім того, нацкомісії зобов'язані погоджувати з Міністерством закордонних справ виступи, офіційні заяви й ініціативи міжнародного характеру, публікацію повідомлень і поширення прес-релізів, які прямо або побічно пов'язані з міжнародною діяльністю, проведення міжнародних консультацій і переговорів, а також підготовку міжнародних двосторонніх або багатосронніх документів, незалежно від їхньої назви.

Відповідно до тексту указу, голови й члени нацкомісій зобов'язані інформувати МЗС про зміст службових контактів з посадовими особами й органами влади іноземних держав, офіційними особами й органами міжнародних організацій протягом 10 днів після проведення таких контактів, а у разі отримання особливо важливої інформації – невідкладно.

Як повідомлялось, у листопаді 2011 року Янукович реорганізував Держкомісію з регулювання ринків фінансових послуг і Держкомісію з цінних паперів і фондового ринку в Нацкомісію з регулювання в сфері ринків фінансових послуг і в Нацкомісію з цінних паперів і фондового ринку.

8 липня 2011 року Янукович створив Нацкомісію регулювання ринку компослуг, 29 вересня перейменувавши її в Нацкомісію регулювання сфери компослуг.

Читайте також: Іржаві шестерні: як погіршується ефективність державного менеджменту