Пошуки організаторів вибухів у Дніпропетровську тривають цілодобово

3 Травня 2012, 22:00

«У заходах, що здійснюються для розшуку злочинців задіяні всі без винятку підрозділи центрального управління СБУ та її регіональні органи», – про це заявив Калінін після засідання координаційного штабу з розслідування вибухів у Дніпропетровську.

Він також повідомив, що у взаємодії з органами прокуратури та міліції у стислі терміни проведена значна кількість процесуальних і розшукових заходів. Опитані свідки, проведені обшуки та експертизи. До слідчих дій залучені психологи, імунологи, вибухотехніки, біологи та криміналісти.

За словами Калініна, робота з розшуку злочинців триває. «Необхідні процесуальні і розшукові заходи здійснюються підрозділами СБУ у цілодобовому режимі із залученням усіх наявних сил і засобів», – наголосив голова СБУ.

За даними МОЗ, станом на ранок 3 травня у лікарнях залишається 14 постраждалих (з них 4 – дітей). 1 людина знаходиться у важкому стані; 3 – в стані середньої важкості; 10 (в т.ч. 4 дітей) – у легкому стані.

Нагадаємо, 27 квітня, опівдні, у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі сталися 4 вибухи невідомих пристроїв, в результаті чого постраждало щонайменше 30 людей. За повідомленням ЗМІ, ще один вибуховий пристрій був знешкоджений.

Служба безпеки України розглядає 6 версій теракту в Дніпропетровську. За даними джерела в СБУ, спецслужби не виключають «кримінальної» версії – можливо, бомби використовували для переділу сфер впливу.