Єврокомісар з питань торгівлі також вирішив бойкотувати Євро-2012 в Україні

3 Травня 2012, 13:17

Як повідомляє інформаційне агентство Бельгії Belga, Карл де Гюхт називає «тривожною» ситуацію з правами людини в Україні.

Нагадавши, що ЄС завжди підтримував Україну на шляху до процвітання і демократії, єврокомісар звернув увагу на те, що економічна інтеграція України і ЄС, шляхом створення зони вільної торгівлі, «можлива лише в контексті загальної відкритості».

«Я глибоко жалкую про те, що відбувається в Україні, і сподіваюся, що Україні ще може вирішити цю ситуацію», – цитує комісара бельгійське інформагентство.

Як повідомлялося, ряд європейський політиків висловили наміри бойкотувати всі матчі Євро-2012 в Україну в знак протесту проти ситуації навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка перебуває в Качанівській виправній колонії в Харкові.

Екс-прем'єр України була засуджена на сім років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з Росією в 2009 році. У минулу п'ятницю, 27 квітня, в ЗМІ були опубліковані фотографії гематом на тілі Тимошенко, зроблені 25 квітня. За твердженням екс-прем'єра, ці тілесні ушкодження були нанесені їй співробітниками колонії, які примусово доставляли її до лікарні 20 квітня.