Після вибухів у Дніпропетровську Азаров замислився про безпеку

3 Травня 2012, 10:51

За його словами, події в Дніпропетровську змусили зробити кілька висновків.

«На жаль, Україна, як багато інших країн світу може стати мішенню для ворогів суспільства… такий виклик державі буде жорстко покараний», – заявив він.

«Хто б не стояв за вибухами, зрозуміло одне – це має навчити нас попереджувати подібне зло. Треба більше вкладати в безпеку наших громадян. Створювати сучасних систем безпеки та швидкого реагування в першу чергу для публічних місць, транспорту – є завданням», – сказав він.

«Мішень терористів – це завжди суспільство. Тому всі здорові сили суспільства, політики, громадяни повинні консолідуватися, ми всі разом повинні зберегти Україну, спокій, безпеку», – зазначив він.

«Трагічні події з особливою гостротою виявляють, якою цінністю є стабільне безпечне суспільство. Жодна політична ідеологія, жодна конкуренція в бізнесі не варті людської крові», – додав Азаров.

«Подивіться як дружно підхопили тему недруги України, як посіяли у громадській свідомості недовіру і негативне ставлення до нашої батьківщини. Злочинці не тільки людей покалічили, вони завдали удару всьому українському народу», – додав він.

«Я переконаний, що заробляти політичні дивіденди на країні – це дикість. А той, хто піариться на чужому горі, на трагедії, той фактично продовжує чорну справу покидьків, які підклали вибухові пристрої в урни на зупинках», – зазначив Азаров.

Нагадаємо, 27 квітня, опівдні, у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі сталися 4 вибухи невідомих пристроїв, в результаті чого, за повідомленням начальника прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ Олексія Щербатова, постраждало 29 людей, 26 з яких, у тому числі 10 дітей, було госпіталізовано. За повідомленням ЗМІ, ще один вибуховий пристрій був знешкоджений.

Прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею теракт, розслідувати яку буде центральний апарат СБУ

29 квітня СБУ поширила фотороботи трьох осіб, яких розшукують за підозрою у цих вибухах.

Раніше йшлося про шість версій теракту. Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко 3 травня заявив, що основна версія цього теракту ще не визначена.