На вокзалі Дніпропетровська працівники СБУ взяли під свій контроль урни для сміття

3 Травня 2012, 07:22

«Зараз із центру прибрали всі урни. Звезли їх у двір торгового центру «Новий центр». Із тероризмом борються», – зазначив місцевий житель Сергій.

Урни з проспекту Карла Маркса і парку Глоби прибрали 27 квітня. Також їх немає на площі Петровського біля залізничного вокзалу та на перонах. Під будівлею ж вокзалу урни залишили.

«На вокзалі постійно чергує працівник СБУ. Перевіряє урни. Якщо бачить, що якась уже повна, чи в ній лежить якийсь згорток – просить нас її почистити. Ми тут всі на стресі – самі розумієте, як після цих вибухів до цих урн підходити. На ніч смітники кладуть на бік – щоб нічого туди не кинули», – розповіла одна з прибиральниць Дніпропетровського автовокзалу.

Як повідомлялося, опівдні 27 квітня в громадських місцях у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі сталися 4 вибухи невідомих пристроїв. За даними МОЗ, постраждало 30 осіб, серед них щонайменше 10 дітей.

СБУ порушила кримінальну справу за статтею «терористичний акт». У спецслужбі заявили, що розглядають 6 версій теракту в Дніпропетровську.

29 квітня Служба безпеки України склала фотороботи трьох осіб, яких розшукують за підозрою у цих вибухах.

У СБУ схиляються до «кримінальної» версії – можливо, бомби використовували для переділу сфер впливу.