Міліція Дніпропетровська виявила залежність вибухів у місті і кількості крадіжок

30 Квітня 2012, 15:13

"Враховуючи надзвичайну ситуацію, що сталася 27 квітня, зазначені дії викликають стурбованість громадян і призводять до перекриття місця, де виявлені пакети, а також до зупинки роботи громадського та міського транспорту", – йдеться у зверненні міського управління міліції.

За словами заступника начальника міськуправління міліції Володимира Сідлецького, тільки за останню добу було зафіксовано 22 дзвінка з повідомленнями від жителів міста про те, що на різних вулицях в різних кінцях міста були виявлені підозрілі пакети.

Після виїзду на місця, виявилося, що це пакети зі сміттям, які не становлять небезпеки, але перебувають в недозволеному місці. Разом з тим Сідлецкий зазначив, що життя в місті увійшло у звичне русло, при цьому квартирних крадіжок і грабежів з 27 квітня стало значно менше.

"Ніякої паніки та ажіотажу в місті немає. Люді живуть повсякденним життям. Міліція продовжує нести службу в посиленому режимі" – сказав Сідлецкий. За його словами, в посиленому варіанті несення служби задіяно внутрішні війська, курсанти юридичної академії, весь особовий склад співробітників міліції Дніпропетровська, а також особовий склад з довколишніх райвідділів міліції.

Нагадаємо, 27 квітня, опівдні, у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі сталися 4 вибухи невідомих пристроїв, в результаті чого, за повідомленням начальника прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ Олексія Щербатова, постраждало 29 людей, 26 з яких, у тому числі 10 дітей, було шпиталізовано.

За повідомленням ЗМІ, ще один вибуховий пристрій був знешкоджений.

Прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею теракт, розслідувати яку будецентральний апарат СБУ. Пізніше міліція розповсюдила фотороботи підозрюваних у вчиненні злочину осіб.