В Італії також закликають ЄС бойкотувати Євро-2012 в Україні

29 Квітня 2012, 12:13

Політик відзначив, що заплановане на початку літа Євро-2012 може стати доброю нагодою для Євросоюзу, аби продемонструвати, що європейська спільнота є не лише географічним утворенням, якому залежить виключно на економічній співпраці, а – у першу чергу – дбає про спільні демократичні цінності.

«Через кілька тижнів погляди усього континенту будуть спрямовані на Україну, державу, котра також хоче приєднатися до Євросоюзу. Думаю, що – без демагогії, але також з наполегливістю – ЄС може і повинен розглянути можливість певної форми бойкоту (Євро 2012 – Ред.)», – написав він.

Екс-глава палати депутатів нагадав, що бойкотувати матчі чемпіонату в Україні на початку березня запропонував екс-глава італійського уряду на зборах «Європейської народної партії», відзначивши, що – попри різницю в поглядах – він згоден, що бойкот Євро-2012 в Україні варто організувати.

П`єр Фердінандо Казіні назвав «неприйнятною» відсутність реакції Євросоюзу на те, що відбувається з екс-главою українського уряду України.

«Хотів би, аби у випадку Юлії Тимошенко задля поваги до прав людини та політичних свобод, котрих не дотримуються в Україні, світ футболу та в першу чергу європейська політика не відбулася холодною мовчанкою «, – написав він, зауваживши, що, якби так сталося, це був би гол у свої ворота для ЄС.

Як повідомлялось, лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Зігмар Габріель закликав німецьких політиків бойкотувати майбутній чемпіонат Європи з футболу в Україні через погане лікування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та її побиття. Габріель вражає, що потрібно вдатися до бойкоту, щоб «не стати вболівальники режиму».

Нагадаємо, раніше Уповноважений федерального уряду Німеччини з прав людини Маркус Ленінг припускає, що низка провідних європейських політиків бойкотує відвідування матчів чемпіонату Європи з футболу в Україні у разі перебування в цей час у в'язниці колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Вітчизнані експерти ввважають, якщо стан Тимошенко погіршуватиметься Євро-2012 в Україні не буде.