Уряд виділив 1,5 мільйони для постраждалих у Дніпропетровську

28 Квітня 2012, 20:48

Згідно документу, Дніпропетровській облдержадміністрації виділено 1,5 мільйонів гривень з резервного фонду  для надання допомоги постраждалим внаслідок вибухів, що сталися 27 квітня 2012 р. у м. Дніпропетровську.

Також Кабмін своїм рішенням зобов'язав Міністерство охорони здоров'я безкоштовно надавати медичну допомогу постраждалим, забезпечувати їх необхідними лікарськими засобами. Крім того, МОЗ має організувати санаторно-курортне лікування потерпілих.

Відповідно до розпорядження уряду, Міністерство соціальної політики разом з Міністерством фінансів та Державним управлінням справами мають вирішити питання щодо безоплатного оздоровлення постраждалих внаслідок вибухів дітей у державному підприємстві “Міжнародний дитячий центр “Артек”.

Дніпропетровській облдержадміністрації разом з Міністерством внутрішніх справ та Службою безпеки доручено вжити невідкладних заходів до стабілізації ситуації в м. Дніпропетровську, зокрема забезпечення законності і правопорядку, дотримання прав і свобод громадян, а також громадського порядку та особистої безпеки жителів міста.

Крім того, облдержадміністрація має затвердити в тижневий строк за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством фінансів перелік витрат, пов’язаних з наданням допомоги постраждалим внаслідок вибухів у м. Дніпропетровську.

Страх і ненависть у Дніпропетровську

За останніми даними, у лікарнях Дніпропетровська досі перебувають 18 постраждалих від вибухів.

Нагадаємо, у п'ятницю 27 квітня, опівдні, у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі сталися 4 вибухи невідомих пристроїв, в результаті чого, за повідомленням начальника прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ Олексія Щербатова, постраждало 29 людей, 26 з яких, у тому числі 10 дітей, було госпіталізовано. За повідомленням ЗМІ, ще один вибуховий пристрій був знешкоджений.

Прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею теракт, розслідувати яку буде центральний апарат СБУ

В суботу, 28 квітня, президент України Віктор Янукович заявив, що місцева влада виділить 2 млн грн винагороди тим, хто допоможе знайти організаторів вибухів у Дніпропетровську.

Також президент повідомив, що кількість версій теракту "набагато зменшилась".

Читайте також: Навіщо вибух