Депутат райради постане перед судом за земельне шахрайство

28 Квітня 2012, 12:01

«Установлено, що вказана особа, діючи за попередньою змовою з іншими особами, упродовж 2007 року заволоділа шляхом використання підроблених державних актів на право власності земельною ділянкою площею 3 га та вартістю понад 7,9 млн. грн., після чого, з метою легалізації (відмивання) даного майна, відчуживши її на користь іншої особи за $1,48 млн», – йдеться в повідомленні.

Вказана кримінальна справа 27 квітня направлена з обвинувальним висновком до суду для розгляду по суті. Стосовно вказаної особи обрано запобіжний захід – взяття під варту. Органами прокуратури вжиті заходи щодо скасування незаконних рішень про надання у власність земельної ділянки та повернення її у власність територіальної громади.

Кримінальна справа порушена за ч. 4 ст.190 (шахрайство), ч. 3 ст.209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна), ч. 3 ст. 27 і ч.2 ст.357, ч. 3 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 28 лютого Генеральна прокуратура порушила кримінальну щодо голови апеляційного суду Херсонської області за підозрою в одержанні $100 тис хабара.