Суркіс назвав вибухи в Дніпропетровську «спробою замаху на Євро-2012»

28 Квітня 2012, 00:35

«Я не знаю, хто стоїть за вибухами у Дніпропетровську, чиї інтереси, чиї амбіції. Але вважаю, що особи, котрі здійснили цей жорстокий злочин, або санкціонували його, або зараз використовують його наслідки з певною політичною метою, є співучасниками замаху і на підрив авторитету нашої країни напередодні Євро-2012», – йдеться в заяві.

Суркіс висловив жаль, що  підготовка до Євро-2012 останнім часом супроводжується відвертими провокаціями в ЗМІ. « Ціла низка подій, які передували цій трагедії, підштовхує до висновку, що ми маємо справу із зухвалою спробою шантажувати УЄФА, аби змусити його прийняти політичні ультиматуми», – сказав він.

 «Цинізмові організаторів кривавої трагедії у Дніпропетровську немає меж. Існує достатньо підстав стверджувати, що її мета − за будь-яку ціну зірвати успішне проведення в Україні визначного європейського турніру і скомпрометувати державу та суспільство в очах міжнародної спільноти», – пише Суркіс.

В той же час, Суркіс висловив переконання, що українська влада гідно вийде із цього випробування і вживе всіх необхідних заходів для гарантування безпеки учасникам та гостям чемпіонату Європи.

Як повідомлялось, раніше УЄФА  поширила заяву щодо вибухів у Дніпропетровську, в якій сказано що останні події  не змінюють впевненості УЄФА в тому, що заходи безпеки, розроблені владою до ЄВРО-2012, гарантують гладке і успішне проведення турніру.

Нагадаємо, вчора  у Дніпропетровську прогриміли 4 вибухи, внаслідок яких постраждало 27 людей, 25 з них госпіталізовані.

За фактом вибухів порушено кримінальну справу за статтею "терористичний акт", розслідування якої  прокуратура Дніпропетровської області передала СБУ.

Читайте також: Страх і ненависть у Дніпропетровську: репортаж із місця терористичної атаки