Лідер «афганців» заявив, що їх хочуть звинуватити у вибухах в Дніпропетровську

27 Квітня 2012, 20:48

«Наші джерела в силових структурах повідомили нам, що вже через чотири години після вибуху обласними правоохоронцями розробляється версія про причетність до вибухів ветеранів-афганців», – сказав Ковальов.

Виходячи з вищевикладеного, Ковальов від імені всієї організації заявив: «Злочини, скоєні в Дніпропетровську, вигідні тим, хто хоче дестабілізації в країні, а також тим, хто хоче згорнути зростання громадянського руху, прийняти максимально репресивний варіант закону про мирні збори, а також мати привід для тиску на лідерів громадських організацій».

Нагадаємо, сьогодні в центрі Дніпропетровська прогриміли чотири вибухи, внаслідок яких постраждали 29 людей.

За фактами вибухів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

ВО «Свобода» заявляє про перші спроби міліції покласти відповідальність за вибухи в Дніпропетровську на опозицію. Зокрема, сьогодні близько 13:30 незадовго після вибухів біля під’їзду будинку, де мешкає радник голови Всеукраїнського об`єднання «Свобода» Андрій Денисенко, працівник міліції спинив його матір і почав розпитувати її про сина, чи живе він за цією адресою тощо.