Німецький депутат: бойкот Євро-2012 може зашкодити українській опозиції

27 Квітня 2012, 12:22

«У випадку з Україною я виступаю за критичні репортажі, за демонстративне відвідування критичних опозиційних груп, за запити, відвідування Тимошенко та інших опозиційних політиків у в’язниці, щоб їхні голоси були почуті та вони вимагали права на справедливий судовий розгляд та лікування. Я думаю, було б непогано, якби Ангела Меркель трималась подалі від ігор в Україні. Ми повинні дати чіткі знаки, але не бойкотувати чемпіонат. Адже це може привести до погіршення ситуації та розподілу країни, що не тільки не піде на користь опозиції, а й їй зашкодить», – заявила німецький депутат.

Бек також вважає неприйнятним говорити про бойкот Євро-2012, порівнюючи Україну з Китаєм, у якому пройшли Олімпійські ігри та який також мав значні проблеми з порушенням прав людини.

«На мою думку, ситуацію в Україні не можна порівнювати з становищем в Китаї.  В Україні є опозиція, яка сидить в парламенті та може висловитись. З обмеженням, але є критичне висвітлення в пресі. Зазвичай диктатури використовують великі спортивні події для того, щоб похвалитись та бути «прийнятими в поважному товаристві». З іншого боку, якщо ми введемо і справді жорсткі стандарти, то зможемо святкувати такі великі спортивні події максимум у 60-ти країнах світу», – відмітила депутат.