Львівські ветерани просять Януковича зупинити свавілля Тігіпка

24 Квітня 2012, 13:14

Під час акції, участь в якій взяло близько 150 ветеранів, а також представники Комуністичної партії України та Антифашистського комітету, було одноголосно прийнято два документи: звернення до президента Віктора Януковича та резолюцію мітингу.

Так, у зверненні до Віктора Януковича ветерани попросили гаранта зупинити «свавілля органів державної влади», зокрема – територіальних управлінь Пенсійного фонду та Міністерства соціальної політики, очолюваного Сергієм Тігіпком. Ветерани вказали на те, що зазнають дискримінації з боку цих органів влади за ознакою часу звільнення зі служби, оскільки останні не виконують чинне законодавство про пенсійне забезпечення.

В резолюції учасники мітингу також висловили своє обурення через те, що Пенсійний фонд не виконує судових рішень щодо виплати пенсій ветеранам, негативне ставлення щодо прийняття змін до законодавства щодо соціального захисту військовослужбовців, також негативне ставлення до органів Прокуратури України і Міністерства юстиції через неналежне ставлення до звернень та скарг громадян.

Після завершення мітингу копію резолюції було передано до Львівської ОДА.

«Завтра відбуваються парламентські слухання власне з питань ветеранів військової служби. Тому сьогодні по всій Україні проводяться такі акції», – пояснив голова Львівської обласної організації ветеранів Юрій Широких.

Нагадаємо, на початку квітня громадськаорганізація«Ніхто, крім нас»заявила, що очолить безстрокову акцію протесту за участю всіх цивільних організацій у разі прийняття Верховною Радою законопроекту № 9127, який урізує права соціально незахищених верств населення.