Проти екс-директора Держслужби зайнятості порушать ще одну справу

23 Квітня 2012, 11:04

"Стосовно Галицького буде порушено ще одну справу – за хабарем", – сказав він.

Блажівський зазначив, що Генпрокуратура зараз очікує результати фінансової перевірки.

"Ми зараз чекаємо результати Державної фінансової інспекції, потрібно встановити, які суми було украдено з держбюджету. Уже відомо, що збитки державі становлять близько 72 мільйонів гривень, і, можливо, це не межа. У справі створено шість слідчо-оперативних груп, які зараз працюють у регіонах. Думаю, що коло підозрюваних збільшиться. Поки четверо заарештовані – директор і три співробітники центру, один утік за кордон, його розшукують", – зазначив заступник генпрокурора.

Крім того, зі слів Блажівського, співробітники Служби безпеки України зараз перевірять інформацію про те, що сім'я Галицького володіє нерухомістю в Москві (Росія) і Монако, і якщо ця інформація підтвердиться, то на цю нерухомість буде накладено арешт; якщо буде встановлено, що це майно нажите злочинним шляхом, то його буде конфісковано на користь держави.

Нагадаємо, СБУ заарештувала главу  Державної служби зайнятості Володимира Галицького та кількох чиновників відомства наприкінці листопада. Під час обшуків у кількох банківських скриньках, які належали затриманим, були виявлені валютні цінності на загальну суму в $7,5 млн, велика кількість золотих годинників і дорогоцінних каменів.

Генпрокуратура за матеріалами СБУ стосовно посадових осіб Держслужби зайнятості порушила кримінальну справу за статтями 368 (отримання хабара) і 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу.

Галицького рішенням суду було узято під варту.

У ході розслідування справи було арештовано рахунки Галицького на 1 млн євро в одному з банків Монако.