На фільм «Поза Євро» хочуть витратити понад мільйон гривень

20 Квітня 2012, 15:16

Тендер проводиться в одного учасника. В ньому бере участь ПП «Кінокомпанія «Магіка-фільм», яка може отримати 1 млн 199 тис 886 грн.

В обґрунтуванні закупівлі не вказується, про що зніматимуть фільм. Але на виготовлення продукту піде 6 місяців з дня укладення угоди.

Підставою для обрання компанії стало те, що вона є переможець конкурсного відбору кінопроектів (підсумковий протокол від 28.12.2011 другого етапу конкурсу кінопроектів) – наказ Міністерства культури України від 20.03.2012 № 232.

Довідка Тижня.

Українсько-польський проект "Поза Євро" передбачає створення 11 українських короткометражних фільмів тривалістю 3 – 10 хвилин; 6 польських короткометражних фільмів тривалістю 3 – 10 хвилин. Документальний фільм, який створено із новел українських учасників – 65 хв. Спільний документальний фільм із кращих український та польських новел в версіях 60 хв. та 120 хв.

Куратор проекту – відомий польський режисер-документаліст, член і також лектор Європейської кіноакадемії Яцек Блавут, а здійснюють проект молоді режисери та оператори з Польщі та України. Завдання проекту – дослідити зріз суспільного життя у державах, які кілька останніх років живуть підготовкою та передчуттям великого спортивного свята, але не знайшли відповіді на запитання, що саме дає їм футбольна першість.