Суддю, який збив насмерть людину, судять за хабар

20 Квітня 2012, 09:55

Марчук також заявила про небажання підозрюваного допомагати слідству.

«Особа, підозрювана у скоєнні злочину, не налаштована на те, щоб істина була встановлена, і її дії спрямовані на ухилення від відповідальності. Було призначено судово-медичну, судово-автотехнічну й трасологічну експертизи», – додала вона.

Зі слів Марчук, суддя не відсторонений від посади, оскільки, відповідно до чинного законодавства, він є недоторканною і незалежною особою, а рішення про його відсторонення може бути прийнято тільки вищим за рангом судом на підставі численних спеціальних експертиз.

Крім того, згідно з даними прокуратури, судді пред'явлено обвинувачення в одержанні хабара в особливо великому обсязі, яке зараз розглядає один із судів Херсонської області.

Нагадаємо, працівники слідчого відділення Нікопольського районного відділу міліції 15 квітня порушили кримінальну справу за фактом загибелі чоловіка через наїзд на нього автомобіля під керуванням судді в Дніпропетровській області.

17 квітня Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти голови міського суду на Дніпропетровщині, який 2 дні перед цим насмерть збив людину.

Як стало відомо, йдеться про суддю міського суду Орджонікідзе Дніпропетровської області, який підозрюється у скоєнні ДТП на автотрасі між Орджонікідзе та селом Шолохове, внаслідок якого загинув чоловік, 1976 року народження. Автомобілем на момент ДТП за довіреністю керував суддя. Аналогічна довіреність є у рідного брата судді – колишнього працівника міліції.

Позначки: