Росія коштом Світового банку покращить безпеку на дорогах

20 Квітня 2012, 06:46

«З Світовим  банком ми домовились підготувати ряд спільних програм, які будуть реалізовуватись на території Росії», – сказав Кірьянов.

З його слів, ці програми стосуються підготовки та перепідготовки водіїв,  поліпшення дитячої безпеки, покращення автотранспорту. «Наші спільні потуги в боротьбі з дорожньо-транспортним травматизмом на національному та глобальному рівнях зможуть не лише запобігти загибелі сотні тисяч людей на дорогах, а й сприятимуть соціально-економічному прогресу в світі, в тому числі в контексті досягнення Цілей розвитку тисячоліття до 2015 року», – сказав Кірьянов.

 19 квітня Генеральна Асамблея ООН затвердила запропонований Росією  проект «Підвищення безпеки дорожнього руху у всьому світі».  План передбачає покращення безпеки в транспорті, підготовку учасників дорожнього руху та реагування на ДТП.

За даними ООН, щороку жертвами ДТП у всьому світі стають 1,3 млн людей, 90% з них стаються в країнах з низьким та середнім рівнем доходів.

Нагадаємо, наприкінці 2011 року вісім громадян України загинули в результаті ДТП на 125 км Мінського шосе неподалік від Москви.