Аваков збирається подати до суду на ГПУ

17 Квітня 2012, 18:00

За словами Авакова, позов до ГПУ він збирається подавати, перебуваючи на території Італії. 

"Я подумав, і на тлі всіх цих заяв (ГПУ – ред.) і цього дрібного клерка облпрокуратури Бабікова (начальник управління по боротьбі з корупцією Харківської обласної прокуратури Олександр Бабіков, – ред.) та інших … а потім це (неправдива інформація, – ред.) транслювалося в Генеральній прокуратурі… В п'ятницю (20 квітня – ред) я ще раз вислухаю своїх адвокатів, і ми приймемо рішення. Найімовірніше, ми подамо позов про дифамацію з боку Генпрокуратури. Позов подамо тут в Італії", – повідомив Аваков.

За його словами, останні заяви ГПУ щодо його справи не відповідають дійсності. "ГПУ виявила себе як профан, дуже неадекватно… Звідкись вони дізналися, що позиція сторін (в суді, – ред.) наступна: прокуратура Італії домагалася того, щоб посадити Авакова під домашній арешт, а позиція захисту – повна свобода. І, мабуть, наші прокурори вирішили, що в Італії, як і у нас в Україні: прокуратура сказала, значить – баста. А там прокуратура сказала, захист сказав, а суд прийняв рішення", – розповів політик.

"У рішенні суду написано, що прокурор не заперечував проти домашнього арешту, а захист зажадав свободу", – додав він. За словами Авакова, в даному випадку має місце технологія провокацій, "але швидше за все демонструє рівень компетенції ГПУ".

На його думку, українські правоохоронні органи самі сформували собі негативний імідж у італійського правосуддя. "Там вважають: якщо в такій дрібниці ми (суд Італії, – ред.) стикаємося з такою брехнею офіційного органу на рівні прес-секретаря генерального прокурора – про яке справедливе розслідуванні і справедливу ​​позицію прокуратури може йти мова", – підкреслив він.

Нагадаємо, 12 квітня італійський суд прийняв рішення про звільнення екс-глави Харьківської ОДА Арсена Авакова, який був затриманийнаприкінці березня в Італії. Адвокат Авакова повідомив, що розгляд питання про екстрадицію його підзахисного з Італії до Українипродовжується.

Пізніше в Генпрокуратурі України повідомили, що суд в Італії обрав стосовно Авакова домашній арешт.

Натомість адвокат Авакова Коррадо Олівьеро спростував цю інформацію.

Позначки: