Львівські інтелігенти не говорили з Януковичем про політику, а попросили грошей

13 Квітня 2012, 08:19

Цей захід хоч і пройшов за закритими дверима, виявився безконфліктним, пише газета «Коммерсант-Украина».

"Предметом бесіди з президентом буде тільки збереження культурних цінностей, ні слова про політику", – повідомив перед початком зустрічі директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький.

Не піднімати у розмові з главою держави складнихполітичних питань, пообіцяли навіть ті, хто активно бере участь в політичному житті регіону.

"Я свідомо не хочу говорити про політику. Сьогодні більше значення має стан національних пам'яток", – пояснив Юрій Шухевич, син головнокомандувача Української повстанської армії.

Після закінчення зустрічі її учасники запевнили журналістів, що обійшлося без неприємних несподіванок – представники інтелігенції сконцентрувалися на проханнях до президента.

"Ми відкрито попросили допомогти в фінансуванні. Тільки грошові вливання зараз допоможуть зберегти унікальні пам'ятки. До того ж держава не завжди вчасно оплачує рахунки за охорону, за світло", – зазначив Возницький.

"Все вимагає фінансування, – додав Шухевич. – Щороку згоряють дерев'яні церкви, приміщення, де ще видно готику, руйнуються. Крім того, нас турбує захоплення певними групами людей парків під будівництво приватних котеджів. До речі, серед них є і представники Партії регіонів", – підкреслив він.

Нагадаємо, під час вчорашньої поїздки до Львова Янукович також зустрівся з президентом UEFA Мішелем Платіні, відкрив новий термінал аеропорту та провів нараду з питання підготовки заявки на проведення в Україні зимової Олімпіади 2022 року.

Під час перебування Януковича у Львові представники Комітету опору диктатурі провели у місті акцію "У чистий четвер без брудного режиму".