Опозиція у Львові збирається на мовчазне “очищення країни від брудної влади”

12 Квітня 2012, 11:47

На площу продовжують підходити люди із символікою ВО «Свобода», НРУ, ВО «Батьківщина», «Фронту Змін», УДАРу.

Учасники акції таблиці з написами: «Ні – переслідуванню опозиціонерів!», «Під прицілом губернатора Костюка – 600 підприємців», «Ні – зубожінню народу!».

Окрім того, молоді прихильники «Свободи» зараз одягають на груди таблички з написом «Ні репресіям!» та респіраторні маски.

Присутні на знак протесту проти дій уряду Миколи Азарова оголосили про намір вимагати відставки цього «антинародного уряду», а також вимагатимуть від президента «звільнення нелегітимного губернатора».

Як повідомила голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Ірина Сех, сьогодні не буде голосних акцій, оскільки це Страсний тиждень і люди зайняті приготуваннями до Великодня.

«Однак, навіть напередодні такого світлого свята ми зобов’язані провести таку мовчазну акцію протесту, після того як дізналися, що президент України буде у Львові. Ми повинні йому показати, що громада Львівщини не сприймає цього режиму. Ми проти репресій, проти переслідування підприємців і політичних діячів… Президент, перебуваючи на Львівщині має знати позицію громади», – заявила Сех.

Як повідомив голова львівської міської організації ВО «Свобода» Іван Гринда, після загального збору учасників акції вони пройдуть до Палацу Потоцьких, де близько 12.00 планується початок зустрічі Януковича з інтелігенцією Львівщини.

Сех додала, що акція буде тривати допоки президент не покине Львів. За її словами, чіткого плану дій учасники КОДу не могли скласти, бо ще станом на вчорашній вечір не було відомо чіткої програми перебування президента у Львові.

Довкола учасників акції не спостерігається кордонів міліції. Їм також не перешкоджають у проведенні акції ні представники влади, ні співробітники правоохоронних органів.