У повідомленні сказано, що надмірне споживання їжі тваринного походження разом із вживанням алкоголю під час великодніх свят може викликати різке погіршення стану здоров'я, загострити хронічні захворювання серцево-судинної, дихальної, травної, ендокринної й сечовидільної систем.
У зв'язку із цим лікарі настійно рекомендують не тільки людям із хронічними захворюваннями, а й здоровим, не вживати більш як 150-200 грамів м'яса (особливо жирного – свинини й баранини), більш як одне яйце, а також не вживати багато соусів, що містять велику кількість тваринних жирів, у тому числі майонезу, і контролювати вживання алкоголю.
Медики вважають, що усвідомлений і розумний вибір безпечних і корисних продуктів за святковим столом включає переважно рибу й продукти рослинного походження – фрукти, овочі й злакові продукти.
На їхню думку, збалансована дієта вкрай необхідна всім для збереження здоров'я й попередження таких небезпечних хвороб, як атеросклероз, інфаркт, інсульт, цукровий діабет і багато інших.
Як повідомлялось, Великий піст у православних і греко-католиків розпочався 27 лютого і триматиме до Великодня, який цього року відзначається 15 квітня.
Нагадаємо, 8 квітня православні і греко-католики святкували Вербну неділю, а на передодні, 7 квітня – відзначали Благовіщення Пресвятої Богородиці.