У Януковича відхрещуються від дебаркадера в «Межигір’ї»

9 Квітня 2012, 13:54

«Президенту на території с. Нові Петрівці («Межигір’я») належить двоповерховий будинок, у якому минулого року були журналісти. Крім цього, для забезпечення робочих зустрічей Януковича Державне управління справами орендує офісне приміщення біля місця проживання президента», – йдеться в ньому.

«Інші приміщення на території с. Нові Петрівці президенту не належать. Фотографії об’єктів, які належать або орендуються для президента, неодноразово публікувалися на сайті президента. Вигляд жодного з цих приміщень не співпадає зі знімками, які були опубліковані сайтом «Українська правда», – заявили в Адміністрації президента.

Нагадаємо, «Українська правда» оприлюднила фото інтер’єрів дебаркадера «Галеон», який розташований у нижній частині «Межигір'я», на березі Київського моря. Об'єкт призначений для відпочинку Януковича з друзями на воді, переважно – в літній час.

Всередині дебаркадера одна така люстра коштує близько $100 тисяч.

За інформацією видання, дебаркадер, як і чимало інших об'єктів у «Межигір’ї» належать підставній фірмі «Танталіт», близькій до родини Януковича. 

Директором «Танталіта» є довірена особа родини Януковича Павло Литовченко.

Віктор Янукович-молодший виписав на Литовченка довіреність до 2013 року, а в 2000-му Литовченко працював юристом на фірмах Олександра Януковича.

Віктор Янукович молодший зізнався, що Павло Литовченко – це людина, «яка веде різні юридичні питання».

99,97% акцій «Танталіта» оформлено на підставні фірми з Австрії та Ліхтенштейну.

Позначки: