Міністр економіки Іспанії сподівається, що країна вийде з кризи власними силами

7 Квітня 2012, 17:29

За словами міністра, на Іспанію чекає «дуже важкий рік» із подальшим падінням ВВП і збільшенням кількості безробітних. Водночас він висловив сподівання, що курс жорсткої економії, розпочатий урядом, «закладе фундамент для одужання економіки» в 2013 році і виведе Іспанію з кризи.

Міністр розповів, що попереднє іспанське керівництво «залишило після себе дефіцит бюджету на рівні 8,5% замість очікуваних 6%».

«Нам слід добитися зниження дефіциту до 5,3% цього року і до 3% – наступного. Ми твердо маємо дотримуватися цієї мети», – наголосив Луїс де Гіндос Хурадо.

Країни єврозони нині борються з економічною кризою. Найбільше від неї потерпіла Греція, яка була змушена звернутися за багатомільярдною фінансовою допомогою до міжнародних кредиторів. Водночас у зоні ризику також Італія й Іспанія.

Як повідомлялося, державний борг Іспанії зріс у 2011 році до максимального значення з 1995 року – 68,5% ВВП і продовжить рости цього року, незважаючи на проведену урядом програму зі скорочення дефіциту бюджету.

Позначки: