Захист вважає абсурдною нову справу Луценка

2 Квітня 2012, 11:55

Баганець зазначив, що звинувачення по цьому епізоду ґрунтується на постанові про продовження термінів проведення оперативно-розшукових заходів у відношенні Валентина Давиденка, і на заяві самого Давиденка, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Все, більше ніяких доказів в матеріалах кримінальної справи немає", – сказав він.

Адвокат нагадав, що Давиденко на допиті сказав, що не вважає себе потерпілим.

"А якщо законні права і свободи громадянина порушені не були, що є необхідною ознакою кваліфікації за статтею 364, яка інкримінується за цим епізодом Юрію Луценку, звичайно справа підлягає закриттю. Ми таке клопотання вже підготували", – сказав він.

Адвокат розповів, що на зустрічах з Луценком в СІЗО вони переважно обговорювали стратегію захисту в Апеляційному суді Києва. "Ми навіть про цей виділений епізод з ним не говорили, тому що він абсурдний в принципі", – додав адвокат.

Нагадаємо, 2 квітня Печерський райсуд Києва переніс слухання по третьому епізоду кримінальної справи стосовно екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на 23 квітня. Засідання перенесли у зв'язку з недоставкою у суд підсудного і неявкою потерпілого Валентина Давиденка.

26 січня суд виділив в окреме провадження справу щодо обвинувачення Луценка, Володимира Тарасенка й Олега Павленова (обидва працювали у департаменті карного розшуку МВС) у незаконному стеженні в рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка.

Зокрема,  їм  інкримінують нібито незаконне продовження до 18 місяців оперативно-розшукової справи стосовно Валентина Давиденка, колишнього водія екс-заступника глави СБУ Володимира Сацюка, що дозволяло вести стеження за паном Давиденком і прослуховувати його телефонні розмови.

У той же час, сам Давиденко на допиті в суді заявив, що потерпілим себе не вважає.