Експерт: через поведінку України, в ЄС все більше зростає розчарування, а в Росії – надія

2 Квітня 2012, 11:31

«Головне питання для України  наразі стосується її зовнішньої політики: рухається вона до ЄС чи стає частиною російської орбіти?», – пише Марплс.

Експерт зазначив, що Янукович продовжує домовлятися з ЄС тому що «рівень протистояння співпраці з ЄС в східних та південних регіонах країни є нижчим за рівень протистояння співпраці з Росією в західних регіонах». «Таким чином ЄС є меншим злом», – додає він.

Втім, експерт також підкреслив, що останнім часом Україна показала себе в якості незручного партнера та поводилася як Білорусь.

«Підписання угоди про асоціацію було відкладено через занепокоєння ЄС щодо поводження з Тимошенко…Брюссель також стурбований значними масштабами корупції в Україні. Повідомлення про те, що Микола Азаров планує виплатити кредит від МВФ за допомогою іншого кредиту з тієї ж агенції, виявив «притягнуту за вуха» економічну політику», – зазначив Марплс.

«За таких умов серед партнерів в ЄС все більше зростає розчарування, а в Росії – надія. В той же час олігархічні клани зайняті внутрішньою боротьбою, класичним випадком метушні, тоді як Рим, а у цьому випадку Київ, горить», – відмітив Марплс.