Суд над Луценком перенесли на три тижні

2 Квітня 2012, 10:09

Засідання перенесли у зв'язку з недоставкою у суд підсудного і неявкою потерпілого Валентина Давиденка, передає ЛігаБізнесІнформ.

Відкривши засідання, суддя Ганна Медушевська зазначила, що в суд не доставили обвинуваченого Луценка і не з'явився потерпілий Давиденко. «Згідно з даними конвойної служби, не отримали дозволу на доставку, так як Луценко зараз вважається за Апеляційним судом», – сказала вона.

Суддя поставила на обговорення питання, чи можна слухати справу у відсутність екс-міністра. Прокурор Дмитро Лобань і сторона захисту висловилися за те, що справу потрібно перенести.

Суддя оголосила перерву до 23 квітня.

Нагадаємо, 26 січня суд виділив в окреме провадження справу щодо обвинувачення Луценка, Володимира Тарасенка й Олега Павленова (обидва працювали у департаменті карного розшуку МВС) у незаконному стеженні в рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка.

Зокрема,  їм  інкримінують нібито незаконне продовження до 18 місяців оперативно-розшукової справи стосовно Валентина Давиденка, колишнього водія екс-заступника глави СБУ Володимира Сацюка, що дозволяло вести стеження за паном Давиденком і прослуховувати його телефонні розмови.

У той же час, сам Давиденко на допиті в суді заявив, що потерпілим себе не вважає.

Як відомо, 27 лютого Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.