Грищенко пояснив, що представниця ПАРЄ “приписала” йому слова

30 Березня 2012, 09:03

«Я здивований словами пані Пурбе-Лундін. За багато років у дипломатії я обговорював різні складні теми з багатьма людьми, але вперше мені приписують слова, яких я не казав», – підкреслив міністр.

Він також зазначив, що під його керівництвом МЗС в 2011 році розробило план дій Ради Європи для України, що, на думку міністра, має сприяти виконанню взятих зобов'язань перед РЄ.

Нагадаємо, 29 березня Пурбе-Лундін заявила, що під час зустрічі із Грищенком співдоповідачі ПАРЄ не побачили готовності міністерства до виконання резолюції ПАРЄ щодо України.

З її слів, міністр під час зустрічі зазначив, що Україна може робити все що завгодно, навіть не виконувати резолюцію й інші зобов'язання.

26 січня ПАРЄ прийняла резолюцію, у якій, зокрема, рекомендувала Україні зняти обвинувачення в перевищенні влади й зловживанні владою з колишніх вищих чиновників і забезпечити їх участь у виборах Верховної Ради.

Коментуючи резолюцію, МЗС зазначило, що, на його думку, резолюція посприяє проведенню Україною правових і політичних реформ.