Глава СБУ каже, що проти Тимошенко зібрали достатньо доказів у справі ЄЕСУ

24 Березня 2012, 13:45

Слідче управління СБУ безперервно веде роботу, і на сьогоднішній день зібрано достатньо доказів, щоб здійснювати подальші процесуальні дії", – сказав Калінін.

За його словами, після ознайомлення Тимошенко та її захисників з матеріалами справи у встановлений судом строк (до 28 березня 2012 року) кримінальну справу з обвинувальним висновком буде направлено до прокуратури Харківської області.

"Після цього прокурор за наявності підстав буде вирішувати питання про направлення справи до суду для розгляду по суті", – зазначив співрозмовник агентства.

При цьому він підкреслив: "Безпосередню оцінку доказам у кримінальній справі дає прокурор при затвердженні обвинувального висновку. А після оцінка буде дана судом".

Як пояснив глава СБУ, рішення про те, який суд буде розглядати "справу ЄЕСУ", не знаходиться в компетенції СБУ.

Нагадаємо, за словами захисників екс-прем'єра Юлії Тимошенко, вони ознайомилися із 25 томами кримінальної справи про діяльність корпорації «Єдині енергетичні системи України», що не становить навіть половини у цій справі.

Тимошенко обвинувачують «в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн грн, розкрадання і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн податку на додану вартість, службовому підробленні і в ухилянні від сплати 681 тис. грн прибуткового податку».