Чотирьох екс-міліціонерів засудили до 7-13 років за фальсифікацію справи про вбивство журналіста

23 Березня 2012, 20:05

Зокрема, одного з екс-міліціонерів засуджено до 7 років позбавлення волі за фальсифікацію матеріалів справи, другого – до 13 років за фальсифікацію справи й убивство Вередюка, ще 2 колишніх співробітників міліції – до 8 років за пособництво в убивстві Вередюка.

Колишніх працівників міліції позбавлено спеціальних звань.

Крім того, рішенням суду засуджено ще 4 осіб, зокрема одну з них – за пособництво працівникам міліції у фальсифікації матеріалів цієї справи та надання свідомо неправдивих показань.

Генпрокуратура не повідомляє, за що засуджено ще трьох, а також яке покарання понесуть ці особи.

При цьому відомство зазначає, що вивчає законність цього рішення Апеляційного суду Луганської області.

Нагадаємо, Александров помер 7 липня 2001 року від побоїв, завданих йому бейсбольними бітами у вестибюлі телекомпанії 3 липня.

В убивстві журналіста було обвинувачено, визнано винним і засуджено безробітного Вередюка.

У 2002 році за клопотанням Генпрокуратури справу було переглянуто.

17 травня 2002 року Слов'янський міськрайонний суд виправдав Вередюка, вирішивши, що його причетність до вбивства Александрова не доведено.

19 липня 2002 року Вередюк раптово помер, за висновком лікарів, від гострої серцевої недостатності, спричиненої повторним інфарктом міокарда. Однак після повторної експертизи тіла, проведеної на наполегливу вимогу Генпрокуратури, мова пішла про його вбивство. Справу Вередюка було виділено в окреме провадження й спрямовано на нове розслідування.

7 липня 2006 року Апеляційний суд Луганської області засудив 5 обвинувачуваних у завданні тілесних ушкоджень, що спричинили смерть Александрова, до позбавлення волі на термін від 2,6 до 15 років, Вередюка серед засуджених не було.