Раду пікетують активісти громадських організацій

22 Березня 2012, 10:08

Представники різних громадських організацій розмістилися колоною біля паркана біля входу на територію Ради з боку вулиці Грушевського. Вони скандують: "Прийміть закон!" Пікетувальники тримають плакати з описом етапів розробки й прийняття законопроекту.

Один з організаторів акції, керівник програм Українського незалежного центру політичних досліджень Максим Лациба зазначив, що закон у разі його прийняття вирішить низку проблем діяльності громадських організацій. Зокрема, він зазначив, що закон допоможе усунути складну й тривалу процедуру реєстрації таких організацій й обмеження території їх діяльності.

Учасники акції на плакаті залишали записи із проханнями якнайшвидшого прийняття законопроекту. Зі слів представників громадських організацій, цей плакат із записами призначений для передачі депутатам. Рада розгляне в другому читанні цей законопроект у четвер, 22 березня.

Нагадаємо, у першому читанні законопроект №7262-1 було прийнято 17 травня 2011 року.

Як повідомлялося раніше, в Україні 17% громадян є членами різних об’єднань, однак лише 2% реально активні, і їхня активність приносить результат.