Москаль: проводити експертизу крові Ющенка скоро вже буде пізно

21 Березня 2012, 16:28

Із відповідним проханням до генпрокурора звернувся перший заступник голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба депутата.

«Період напіврозпаду діоксину складає від 7 до 11 років, а з моменту так званого отруєння В.Ющенка пройшло вже майже вісім років», – наголошує Москаль.

«То невже Генпрокуратура чекає, поки діоксин (у наявності якого виникають дуже великі сумніви) повністю зникне з організму колишнього президента, щоб потім заявити, що проводити експертизи вже пізно?», – запитує депутат від НУНС.

Нагадаємо, для продовження або закриття справи про отруєння Генпрокуратура вже більше року вимагає від Ющенка повторної здачі крові.

У квітні 2011 року Генпрокуратура допустила закриття справи про отруєння Ющенка у разі, якщо він повторно не надасть зразки своєї крові для аналізу.

У червні минулого року Ющенко погодився на додаткові аналізи. Як у листопаді пояснила його прес-секретар Ірина Ванникова, екс-президент обирає лабораторію для здачі крові.

У грудні перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін не виключив, що може бути порушено питання про кримінальну відповідальність Ющенка у разі якщо буде встановлено факт, що ніякого отруєння не було.

У лютому цього року в ефірі 5 каналу Ющенко заявив, що «із років останніх шести Генпрокуратура чотири рази засвідчувала: факт отруєння встановлено», і тепер це має підтвердити суд. А тим часом сам він пише книгу, де розкаже правду про отруєння.