Операція щодо затримання вбивць дітей з єврейської школи в Тулузі відбувається з боєм

21 Березня 2012, 07:17

За даними агентства, в одному з передмість Тулзи відбувся бій: поранено двох поліцейських. Поліція оточила будинок, де, як вважають, сховалися злочинці. Операція триває, повідомляють французькі ЗМІ.

Як повідомлялось, 19 березня невідомий відкрив стрілянину біля єврейської школи Ozar Hatorah у французькому місті Тулуза, коли батьки приводили своїх дітей до початку навчального дня. Загинув шкільний вчитель Джонатан Сандлер, його два сини Габріель (3 роки) та Аріє (6 років) та 8-річна Міріам Монсонего. 

Прокурор Франсуа Молен попередив, що злочинець чи злочинці можуть готувати нові напади, хоча і знають, що поліція веде на них полювання. У зв'язку з подіями в Тулузі вперше в історії Франції в країні був оголошений «червоний» рівень терористичної загрози – максимально можливий.

До розшуків вбивці було залучено 120 поліцейських. Вони з’ясували номерні знаки мотоциклу YamahaT-MAX500, який вкрадено 6 березня в регіоні Тулузи, і на якому пересувався вбивця.

Слідчі також вивчили відео з нападу на школу в сусідньому місті Монтобан, де вбито двох солдатів. Ще одного солдата вбито на минулих вихідних в Тулузі. Після атак французькі ЗМІ повідомили, що двох з цих солдатів було виключено з їх формування в 2008 році через неонацизм, що посилило спекуляції щодо расистської вмотивованості злочинів.

Президент Саркозі також заявив, що ці вбивства, разом з вбивствами солдат карибського та мусульманського походження минулого тижня скидаються на расистсько вмотивовані.