У Франції побоюються ще одного нападу в Тулузі

20 Березня 2012, 14:04

Тіла трьох франко-єврейських дітей та равина, які загинули під час стрілянини,  20 березня доправлять до Ізраїлю.

Французький міністр внутрішніх справ Клод Геан заявив, що вбивця, можливо мав відеокамеру під час стрільби. Міністр додав, що поліція поки що не визначила особистість людини, яка вчинила смертельний напад, але очевидці свідчили про наявність в нього камери. Наразі, за його словами, влада перевіряє, чи не завантажив вбивця відео в Інтернет, але поки не знайшли жодних слідів.

Наразі за вбивцею полюють більше 120 поліцейських. Вони вже з’ясували номерні знаки мотоциклу YamahaT-MAX500, який вкрадено 6 березня в регіоні Тулузи, і на якому персувався вбивця. Слідчі також вивчають відео з нападу на школу в сусідньому місті Монтобан, де вбито двох солдатів. Ще одного солдата вбито на минулих вихідних в Тулузі. Після атак французькі ЗМІ повідомили, що двох з цих солдатів було виключено з їх формування в 2008 році через неонацизм, що посилило спекуляції щодо расистської вмотивованості злочинів. Ці вбивства громадськість регіону Тулузи вже пов’язала зі стріляниною в Тулузі, вважаючи, що їх скоїла одна й та ж людина. 

Міністр внутрішніх справ Клод Геан та міністр оборони Жерар Лонге провели ніч в Тулузі. «Ми боїмося, що вони можуть вчинити ще один напад», – зізнався Геан.

У свою чергу президент Саркозі також заявив, що ці вбивства, разом з вбивствами солдат карибського та мусульманського походження минулого тижня скидаються на расистсько вмотивовані. Він додав, що припиняє передвиборчу кампанію на кілька днів, принаймні до середи, коли відбудуться похорони трьох солдатів в Монтобані.

Нагадаємо, 19 березня невідомий відкрив стрілянину біля єврейської школи Ozar Hatorah у французькому місті Тулуза, коли батьки приводили своїх дітей до початку навчального дня. Загинув шкільний вчитель Джонатан Сандлер, його два сини Габріель (3 роки) та Аріє (6 років) та 8-річна Міріам Монсонего.