У Росії та Білорусі запалюють свічки у пам’ять про «мінських терористів»

17 Березня 2012, 22:51

Мешканці Москви несуть квіти та свічки до посольства Білорусі. Їх залишають під будівлею диппредставництва. Наразі, за повідомленнями ЗМІ, люди продовжують приносити квіти, зокрема білі троянди, перев.’язані чорними стрічками.

У Вітебську ж, біля будинку Владіслава Ковальова чергують мікроавтобуси з ОМОНом. Журналісти повідомляють, що міліціонери не дозволяють залишати квіти та запалені свічки біля будинку.

Ввечері 17 березня загальнонаціональне телебачення Білорусі у випуску новин повідомило, що смертний вирок стосовно звинувачуваних у вибуху в мінському метро Дмітрія Коновалова та Владіслава Ковальова виконано.

Нагадаємо, 11 квітня 2011 року на станції метро «Жовтнева» в метрополітені у Мінську було скоєно терористичний акт. Жертвами вибуху стали 15 людей, постраждали більше 200 осіб.

30 листопада 2011 року Верховний суд Білорусі засудив Владіслава Ковальова та Дмітрія Коновалова до розстрілу, визнавши їх винними в організації терористичного акту.

Ковальов у суді заявив про свою невинуватість.

Раніше правозахисники та громадські активісти вказували на певні неузгодженості в ході слідства і процесу і закликали провести додаткове розслідування.

Попри численні заклики європейських політичних установ, організацій і окремих політиків, а також родичів обвинувачених, президент Білорусі Аляксандр Лукашенка відмовився помилувати засуджених