Міліція викрила 111 фактів розтрати державних коштів під Євро-2012

16 Березня 2012, 17:13

Зокрема, у Києві викрито службових осіб Республіканського вищого училища фізичної культури, які в грудні 2011 року при освоєнні коштів, виділених у рамках проведення Євро-2012, підписали з TOB «СК-БУД» акти виконаних підрядних робіт з капітального ремонту двох гуртожитків цього навчального закладу, завищивши при цьому вартість та обсяги фактично виконаних робіт (виконані частково) на загальну суму понад 4,6 млн грн.

«За матеріалами перевірки прокуратура Деснянського району міста Києва порушила кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених частиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 366 КК України», – повідомляє МВС.

На Львівщині порушено кримінальну справу на посадовців двох підприємств, які внесли в офіційні дані з виконання функцій технічного нагляду за проведенням будівельних робіт з реконструкції стадіону комплексно-спортивної бази Львівської державного університету фізичної культури, в результаті чого з державного бюджету безпідставно перераховано 1,6 млн грн.

«На Закарпатті порушено кримінальну справу на службових осіб Служби автомобільних доріг у Закарпатській області та Ракошинської сільської ради, які під час освоєння державних коштів, виділених для будівництва ділянки автодороги Київ – Чоп за програмою підготовки до Євро-2012, 2009 року незаконно склали та видали завідомо неправдивий документ, на підставі якого виділено земельні ділянки площею 1,75 га та оформлено 22 державні акти на право власності», – повідомляє МВС.

Пізніше ці самі службові особи уклали між зазначеними 22 особами та Службою автомобільних доріг у Закарпатській області договори купівлі-продажу земельних ділянок, відповідно до яких на купівлю вказаних земельних ділянок з державного бюджету безпідставно виділено кошти – 941,7 тис. грн.

Як повідомляє МВС Тижню, на Харківщині викрито службових осіб Фінансово-будівельної корпорації «ФСК», які протягом 2009, 2010 років під час реконструкції та будування об'єктів інфраструктури Євро-2012 на замовлення комунального підприємства «Харківський метрополітен» підробили акти виконаних ремонтно-будівельних робіт з укріплення ґрунтів в основі тунелів лінії метрополітену та усунення течі станції «Метро будівників ім. Ващенка», завищивши вартість виконаних робіт, унаслідок чого завдали збитків державі на суму 142,2 тис. грн.

За матеріалами перевірки міжрайонною транспортною прокуратурою в Харківській області порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 364 КК України.

Довідка Тижня.

Частина 2 статті 364 Кримінального кодексу: зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми. Карається штрафом від десяти тисяч до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Частина 2 статті 366 Кримінального кодексу стосується службового підроблення, що призвело до тяжких наслідків, що карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.