Забудова біля Софії Київської може відновитися

13 Березня 2012, 09:12

Інвестору вдалося довести в суді, що забезпечувальна міра у вигляді заборони будівництва була прийнята неправомірно, пише "Коммерсант-Украина".

Так, як повідомили у КМДА, 5 березня Київський апеляційний господарський суд скасував заборону на проведення будівельних робіт, експлуатацію та обслуговування елітного житлового комплексу Fresco Sofia, розташованого за адресою вул. Гончара, 17-23, неподалік від Софійського собору.

Столична влада 7 березня оскаржила це рішення суду в касаційній інстанції – у Вищому господарському суді. У документі вказується, що проведення будівельних робіт на зазначеному місці несе пряму загрозу пам'ятці архітектури – "Софії Київській".

Нагадаємо, забудовником скандального житлового комплексу є "Інвестиційно-будівельна група", співвласником якої вважається підприємець Олександр Дубров.

Торік столична прокуратура подала позов до Київського госпсуду з вимогою визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки між "Інвестиційно-будівельною групою" та міською владою.

"Прокуратура також попросила суд в якості забезпечення позову накласти арешт на відчуження земельної ділянки та на ведення будівельних робіт. Це і оскаржив забудовник в суді другої інстанції", – розповіло джерело в КМДА.

За словами співрозмовника, зараз Київський госпсуд продовжує розгляд справи по суті. Наступне засідання пройде на цьому тижні.

Як повідомлялося, у грудні 2011 року Господарський суд Києва заборонив будівництво житлового комплексу на вулиці Гончара біля Національного заповідника «Софія Київська» за адресою вул. Гончара, 17-23.

.Fresco Sofia – одна з декількох конфліктних будівництв в Києві. Навесні минулого року КМДА опублікувала цілий список таких об'єктів.