Саркозі погрожує вивести Францію з Шенгену

11 Березня 2012, 18:19

"Шенгенські домовленості більше невідповідаютьскладності ситуації. ЇХ мають переглянути. Необхідно провести структурну реформу Шенгену, таку ж, як ми провели по євро", – заявив Саркозі, виступаючи перед своїми прихильниками в паризькому передмісті Вільпент.

Президент Франції, як і його партія "Союз за народний рух", регулярно наголошують на посиленні міграційного контролю. Саркозі неодноразово закликав переосмислити Шенгенську угоду, посилити контроль на зовнішніх межах шенгенської зони і створити для цього спеціальні механізми.

"Потрібно мати можливість вводити санкції, припиняти членство або взагалі виключати з Шенгенської угоди ті або інші держави точно так, як і можна застосовувати санкції стосовно держав зони євро, які не виконують своїх зобов'язань", – сказав Саркозі.

"Якщо я зможу констатувати, що впродовж найближчих 12 місяців у цьому напрямі не буде серйозного прогресу, тоді Франція може припинити свою участь у Шенгенській угоді дотого часу, коли переговори не завершаться успіхом", – заявив президент.

Нагадаємо, минулого тижня Ніколя Саркозі заявив, що планує піти з політики у разі програшу на виборах. Наразі президент може розраховувати на підтримку 27% населення Франції.