Харківські чорнобильці пропонують Раді захистити вдів своїх побратимів

9 Березня 2012, 09:48

За його словами, в законопроекті пропонується, щоб вдова ліквідатора мала право на чорнобильські пільги без підтвердження причин смерті свого чоловіка.

Він зауважив, що на сьогодні вдова чорнобильця має право на соціальні пільги лише в тому разі, якщо доведе, що смерть її чоловіка пов’язана з аварією на ЧАЕС.

Беляков зазначив, що ініціативна група харківських чорнобильців передасть проект закону народним депутатам України, які прибули до Качанівської виправної колонії Харкова, щоб привітати екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко з 8 Березня.

Беляков наголосив, що чорнобильці також приєдналися до акції під стінами Качанівської колонії.

За його словами, в акції з боку харківської чорнобильських організацій взяли участь близько 100 активістів.

 Як повідомлялось, у січні харківські чорнобильці виступили проти рішення Конституційного суду щодо рішення по соціальним виплатам. Чорнобильці вважають, що оприлюднені рішення порушують конституційні права людини. Зокрема, дозвіл суду спиратися при своїх рішеннях не лише на соціальне законодавство України, а й на нормативні акти Кабінету міністрів щодо ручного регулювання розмірів виплат.

Нагадаємо, 26 січня Конституційний суд оприлюднив рішення, яким визначив, що суди при розгляді спорів про соціальний захист громадян можуть застосовувати нормативно-правові акти Кабінету Міністрів, видані в рамках його компетенції на підставі Бюджетного кодексу і закону "Про державний бюджет" на відповідний рік.