У скільки Україні обійдеться Євро-2012?

9 Березня 2012, 00:31
Та й далеко не завжди інфраструктура відповідає високим стандартам: “Добре, що у нас буде Євро-2012. Тільки дороги… От, ми сьогодні їхали з Полтави до Борисполя, то дорога така на Євро-2012 зовсім не підходить”, передає Еuronews
 
У Нацагентстві з підготовки Євро-2012 заявили, що Україна витратила 20 мільярдів гривень, хоча державана цільова програма закладала на витрати понад 100 мільярдів гривень.
 
Економіст Ігор Бураковський називає це значним економічним тягарем: “Євро-2012 є надзвичайно коштовним проектом для України і, за окремими оцінками, вже зараз на Євро витрачено приблизно 110 мільярдів гривень. Це досить великі гроші, якщо подивитись на українське економічне становище і ясно, що ці гроші не принесуть безпосереднього економічного зиску у вигляді прибутків”.
 
Директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський очікує зростання туризму після чемпіонату і більшого зацікавлення іноземців Україною: “Наявність нових аеропортів з усією розвинутою інфраструктурою допоможе збільшенню потоку туристів як в уже відомі туристичні напрямки, як Київ і Львів, так і допоможе розвитку туризму у такі можливо не дуже або менше популярні точки, як Харків і Донецьк”.
Позначки: