Відкритий півроку тому вертолітний майданчик у Каневі досі не працює

6 Березня 2012, 16:52

Згідно з повідомленням, у лютому Томенко звернувся до Національного агентства України з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів з проханням надати інформацію щодо можливості та умов організації перельоту в Шевченківські дні до могили Тараса Шевченка групи журналістів.

У відповіді, що надійшла на адресу віце-спікера, Агентство повідомило, що на даному об’єкті продовжуються пусконалагоджувальні роботи та відбуваються сертифікаційні випробовування. Окрім того, наразі опрацьовується питання передачі гелікоптерного майданчику до сфери управління Міністерства інфраструктури з подальшим його закріпленням за державним підприємством «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» з метою його належного обслуговування та експлуатації.

Коментуючи цю інформацію, Томенко зауважив, що «важко сказати коли буде реалізована мрія нинішньої влади VIP-туристичного маршруту на могилу Шевченка «для всіх», як обіцяв президент, але те, що це один із найграндіозніших проектів такого роду у світі, реалізованих за кошти держави, підтверджується черговим рішенням про виділення коштів на його впорядкуванням». 

Томенко нагадав, що майданчик, розрахований на 10 гвинтокрилів, був збудований майже за 100 мільйонів гривень бюджетних коштів, а нещодавно було прийнято рішення про виділення ще 27 мільйонів гривень з бюджету на впорядкування його території та укріплення берегової лінії.

Нагадаємо, урочисте відкриття вертолітного майданчика у Каневі з пасажирським терміналом пропускною спроможністю п’ятдесят пасажирів на годину відбулось 19 вересня 2011 року.  

Прес-служба Кабміну заявляла, що вертолітний майданчик будується для економії часу гостей Євро-2012, які захочуть відвідати могилу Кобзаря.

А тодішній заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман повідомила, що вертолітний майданчик на Тарасовій горі потрібний для паломництва сюди багатих людей

В.о. голови Держказначейства Олександр Даневич у відповідь на запит народного депутата Остапа Семерака повідомив, що на реконструкцію та будівництво об’єктів Шевченківського національного заповідника та інфраструктури м.Канева у 2011 році за рахунок держбюджету передбачено 148 млн гривень.