Політолог: Єдиний центр не об’єднається з Партією регіонів

6 Березня 2012, 14:18

«Як я розумію, там (у Балоги – ред.) немає великого бажання розчинитися в екстазі у ПР. З одного боку, як пропозиція від ПР, у нього є. Але, схоже, Балога відчуває, що це не кращий для нього варіант, оскільки хоче зберегти певну автономію», – сказав Фесенко.

«Не думаю, що під час з’їздів, які заплановані на 17 березня, раптом з’ясується, що Балога і ЄЦ увійдуть до ПР. Теоретично, Балога в будь-який момент, необов’язково 17-го числа, може стати членом ПР, було б бажання», – додав експерт.

На його думку, у глави МНС була можливість стати політиком всеукраїнського значення під час президентства Віктора Ющенка. Але вдруге повторити подібний зліт навряд чи можливо. «Та я не впевнений, що він це розуміє, бо є амбітною людиною. У амбітних людей дуже часто буває багато ілюзій. Вливання в ПР не дасть йому підвищення в кар’єрі», – вважає Фесенко.

Окрім того, за його словами, навіть усередині ЄЦ є різні думки щодо доцільності об'єднання з ПР, оскільки люди не хочуть втрачати власний вплив. «Далеко не всі однопартійці Балоги, зокрема, співголови ЄЦ готові стати «регіоналами». Думаю, що 17-го числа ні про яке об’єднання ПР і ЄЦ не ідеться", – сказав Фесенко.

На його думку, Балозі вигідніше самостійно йти на вибори. «Для нього простіше пройти самому і провести пару-трійку своїх людей не тільки з Закарпатті, а в цілому по мажоритарних округах України. Прохідна частина ПР буде дуже і дуже обмеженою. З нинішніми рейтингами це 60 – максимум 70 місць. Плюси для об’єднання з ПР – це збереження себе у владі. Через перебування у владі – розв’язання бізнесових проблем, просування бізнес-інтересів як в Закарпатті, так і по країні», – сказав Фесенко.

Водночас як повідомив Тижню один із співголів партії ЄЦ, який просив не називати його прізвище, питання про об’єднання наразі не стоїть. Не готується навіть і з’їзд партії, який зазвичай проводиться перед об’єднавчим.

Нагадаємо, «злиття» Партії регіонів та «Сильної України» заплановане на 17 березня. У ЗМІ також ходять чутки, що у цей же день до вищезазначених партій приєднається і Єдиний Центр.